Putování za evropským vínem - Výjimečné zážitky - Cesty za zážitky

Putování za evropským vínem

Vydejte se s námi za poznáním nejlepších vinařských evropských oblastí a ochutnejte kvalitní místní vína a lokální produkty.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Putování za evropským vínem

Vydejte se s námi za poznáním nejlepších vinařských evropských oblastí a ochutnejte kvalitní místní vína a lokální produkty.


Itálie


Milujete Itálii, italská vína a jídlo? Pokud ano, objevte kouzlo Toskánska, jednoho z nejkrásnějších vinařských regionů na světě. Ochutnejte výborné víno přímo v místních sklepech, lokální vyhlášenou gastronomii, a to přímo v místních prestižních vinařství, jako jsou například vinařství Bolgheri, Moltancino, Montepulciano nebo Caia Rossa.  



Švýcarsko


O švýcarských vínech toho Češi moc nevědí. Švýcarská vína stěží ochutnáte nebo koupíte jinde v Evropě, Švýcaři svá vína nevyvážejí, jsou totiž tak dobrá, že je raději vypijí sami. Dnes se tu na 15 tisíc hektarů, pěstuje přes 150 různých odrůd. Za nás doporučujeme dvě nejvyhlášenější vinařské oblasti. Ticino „italské Švýcarsko“ známé tako jako slunná veranda švýcarského vinařství, které patří odrůdě Merlot. Na podzim se zde koná mnoho vinařských festivalů, které jistě stojí za návštěvu. Druhou doporučenou oblastí je největší švýcarský vinařský kanton, kanton Valais – ráj bílého vína.


Francie


Poznejte jedinečné místo na světě, francouzský region Champagne-Ardenne, odkud pochází jedinečný mok – šampaňské. Pravé šampaňské se může vyrábět pouze v tomto regionu, a to přesně v údolí řeky Marna mezi městy Epernay a Remeš.  


Rakousko


Když do Rakouska za vínem, tak rozhodně nesmíte minout nejznámější vinařskou oblast Dolního Rakouska. Se svými 830 km je Dolnorakouská vinařská cesta (Weinstraße Niederösterreich) jednou z nejdelších tras světa věnovaných vínu. Spojuje osm dolnorakouských vinařských oblastí: Wachau, Kremstal, Kamptal, Traisental, Wagram, Weinviertel, Carnuntum a region termálních lázní Vídeňský les (Thermenregion Wienerwald), což znamená více než 150 vinařských obcí s přibližně 1700 vinaři. Výjimečná krajina s tokem řeky a typické terasovité vinice dělají tuto oblast opravdovým vinařským klenotem. 


Vydejte se po vinařské stezce oblastí Dolního Rakouska a ochutnejte místní typické druhy vína jako jsou rizlink, zelený veltlín, neuburger nebo žlutý muškát. 


Moldavsko


Moldavsko bylo kdysi vinohradem Sovětského svazu a jen málokdo ví, že leží ve stejné nadmořské výšce jako Burgunsko a je velmi bohaté na různé typy půdy, proto se zde daří klasickým francouzským odrůdám. Moldavsko je chudá země, ale za branami vinařství se budete cítit jak ve Francii či Kalifornii. 


Vypravte se s námi do vyhlášeného moldavského vinařství Cricova jen pár několik kilometrů od hlavního města Kišiněv.


Gruzie


Znalci vína jistě vědí, že Gruzie má své ve vinařských destinacích, ale věděli jste, že archeologické výzkumy dokazují, že vinařství má v této malé jihokavkazské republice na pobřeží černého moře několika tisíciletou tradici a lze říci, že je rodištěm vína? Dnes je v Gruzii kolem 150 000 ha vinohradů. Gruzie má velmi dobré subtropické klimatické podmínky, dostatek srážek a Kavkaz vinice chrání před studenými severními větry. 


V Gruzii je pět vinařských regionů: Kakheti, Kartli, Imereti, Racha-Lechkumi, Guria-Adjara-Samagrelo-Abkhazia. Pěstuje se zde celkem 500 odrůd révy. Všude v Gruzii se setkáme s vinaři, kteří pracují ještě původními, doslova antickými metodami (např. zahrabávání sudů pod zem v průběhu kvašení). Na základech tradičního vinařství však vyrůstají za zájmu zahraničních investorů moderní vinařské podniky. Putování za vínem v Gruzii je absolutním zážitkem.  



Řekněte nám, která destinace Vás nejvíce láká a my Vám připravíme zájezd plný vinařských a gastronomických zážitků. 

Fotogalerie
aleksandrs-karevs-_lcnnnm0cyc-unsplash22.jpg
diane-picchiottino-wuk__t8rumi-unsplash.jpg
giga-goriashvili-d-boham4frc-unsplash.jpg
giga-goriashvili-lf__9l2shvq-unsplash.jpg
peda-run-js13uqutbm8-unsplash.jpg
soff-garavano-puw-4imwmlux_m4-unsplash.jpg