Nejkrásnější vodopády světa - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Nejkrásnější vodopády světa

Vodopády jsou nádherným příkladem spojení přírodní krásy a fyzikálních sil. Krásný vodopád dokáže díky neskutečné podívané přilákat cestovatele z jiných koutů světa.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Nejkrásnější vodopády světa

Vodopády jsou nádherným příkladem spojení přírodní krásy a fyzikálních sil. Krásný vodopád dokáže díky neskutečné podívané přilákat cestovatele z jiných koutů světa.


A jaké jsou podle nás ty nejkrásnější vodopády světa? 


1) Salto Angel, Venezuela


Salto Angel je nejvyšší volný vodopád světa. Jeho délka je neuvěřitelných 979 metrů a voda z něj padá volným pádem 807 metrů. Je například 15 krát vyšší než Niagarské vodopády. Název dostal podle amerického pilota, hledače zlata a diamantů Jimmiho Angela, který ho objevil v roce 1935.


Vodopád Salto Angel leží v národním parku Canaima National Park ve Venezuele a je obklopen krásnou přírodou se spoustou vzácných a endemických živočišných a rostlinných druhů.


2) Viktoriiny vodopády (Zimbabwe /Zambie)

Viktoriiny vodopády, které pojmenoval skotský cestovatel David Livingstone podle britské královny Viktorie, tvoří přirozenou přírodní hranici mezi Zimbabwe a Zambií. Jsou jedny z největších vodopádů na Zemi. Padají až do hloubky 180m, přičemž jejich šířka je 1800m. Místní domorodci jim přezdívají "Kouř, který hřmí". 


Svůj první dojem z vodopádu Livingstoun později popsal takto: „Nikdo si neumí představit krásu toho pohledu, jaký bychom v Anglii nenašli… Nikdy předtím to neviděly evropské oči, ale za letu to museli pozorovat andělé…“. Vy si je můžete prohlédnout z mnoha nádherných vyhlídek téměř ze všech úhlů.


3) Niagarské vodopády (Kanada/USA)

Mezi výběrem nejkrásnějších vodopádů světa nesmíme zapomenout na Niagarské vodopády, které leží na hranicích USA a Kanady.  Ročně k nim míří miliony turistů. Jsou tak jedny z nejnavštěvovanějších vodopádu světa. Niagarské vodopády si nejlépe prohlédnete na vyhlídkové výletní lodi, která Vás zaveze přímo pod samotné vodopády. Můžete se nad nimi proletět i helikoptérou.


4) Sutherland Falls (Nový Zéland) 

Vodopád Sutherland Falls se nachází v národním parku Fiordland na Novém Zélandu. Patří mezi nejvyšší vodopády světa, měří úctyhodných 580 metrů. Je obklopen těžko přístupným terénem. Pokud se k němu budete chtít vydat, musíte počítat s cestou, která Vám tam i zpět zabere minimálně 1 den. Trať Milford Track, která vede k vodopádu je dlouhá zhruba 54 km.


Nejhezčí pohled na tento vodopád je ale z vrtulníku, kdy uvidíte i jezero Quill i s vodopádem Sutherland.


5) Plitvické vodopády (Chorvatsko) 

Do Chorvatska jezdí v létě tisíce Čechu na dovolenou užít si odpočinku na plážích. Tato země ale nabízí mnohem více. Jedním z přírodních lákadel jsou právě Plitvické vodopády. Lákají na romantická zákoutí a také na filmovou historii. Natáčeli se zde totiž scény z legendárních mayovek s Vinnetouem.


Vodopády jsou zapsané i na seznamu UNESCO. Nachází se v Plitvickém národním parku. Jádrem tohoto parku je soustava 16 terasovitých jezer, které jsou vzájemně propojené vodopády a kaskádami.


6) Gullfoss (Island)

Nedaleko Reykjavíku najdeme nejmohutnější evropský vodopád. Gullfoss neboli Zlatý vodopád leží na řece Hvítá a tvoří ho dvojitá kaskáda.


Na přelomu 19. a 20. století byl málem zničen, když se zde uvažovalo o postavení vodní elektrárny. Za záchranu tohoto krásného vodopádu se postavili místní a my si tak můžeme užívat tuto přírodní krásu.


7) Yosemitský vodopád (USA)


Vodopád Yosemite se nachází v kalifornském pohoří Sierra Nevada s výškou 739 m patří k těm nejvyšším na celé severní polokouli. Je rozdělen do tří částí - horní vodopád, střední kaskády a dolní vodopád.


Místní domorodci tvrdí, že pod Dolním vodopádem v malém jezírku žijí čarodějnice. Vodopád můžete prozkoumat rovnou z několika míst v národním parku a přesvědčit se tak, jestli zde třeba zmiňované čarodějnice neobjevíte.


Chcete během své dovolené navštívit známé vodopády?

Kontaktujte nás a my Vám připravíme nabídku přesně podle Vašich představ a přání.  

Fotogalerie
_dsc4038.jpg
angel_fallss.jpg
gullfoss-1421642_1920.jpg
iceland-4815303_1920.jpg
lake-4581271_1920.jpg
plitvice-2030631_1920.jpg
plitvice-2061116_1920.jpg
plitvice-lakes-1925269_1920.jpg
sutherland_falls.jpg
victoria-falls-5903496_1920.jpg
waterfall-5050298_1920.jpg
yosemite-1785317_1920.jpg