Nejromantičtější místa světa - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Nejromantičtější místa světa

Každý očekává od dovolené něco jiného. Někdo hledá dobrodružství, klid a jiný zase romantiku. Pokud patříte mezi ty, kteří touží po romantice na dovolené, pak si nenechte ujít náš seriál, ve kterém Vám přinášíme tipy na nejromantičtější místa na světě.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Nejromantičtější místa světa

Každý očekává od dovolené něco jiného. Někdo hledá dobrodružství, klid a jiný zase romantiku. Pokud patříte mezi ty, kteří touží po romantice na dovolené, pak si nenechte ujít náš seriál, ve kterém Vám přinášíme tipy na nejromantičtější místa na světě.


Chcete navštívit tato místa? Kontaktujte nás a my Vám připravíme nabídku přesně podle Vašich představ.


Fotografie níže ve fotogalerii.


1. Paříž (Francie)

Pro spoustu lidí, je právě Paříž hlavním městem lásky. Odehrávalo se zde nespočet zamilovaných filmů, procházet se můžete v úzkých romantických uličkách nebo podél Seiny. Kdo ze zamilovaných nesnil o polibku pod slavnou Eiffelovou věží. Nezaměnitelná atmosféra města je patrná na každém kroku. Zamilovaní věší své zámky na mostě Pont des Arts u Louvre, posedávají u kašen a umělých jezírek u Louvru. Nesmíme také zapomenout na nejstarší pařížskou čtvť Montmartre.  Z bílého kostela je zde překrásný výhled na celou Paříž. Dokonce zde tvořila řada osobností jako například Pablo Picasso nebo Vincent van Gogh. 



Romantických míst je v Paříži velké množství a město Vás dokonale okouzlí svou atmosférou. Není tedy divu, že každý zamilovaný pár by chtěl alespoň jednou za život město lásky navštívit. 



2. Tahiti

Tahiti, kterým se přezdívá ostrov lásky nesmí v našem článku chybět. Většině z Vás se určitě vybaví houpavý tanec místních dívek, při kterém se jemné a vlnivé pohyby střídají s energickými pohyby boků za doprovodu bubnů. Dnes tyto tance dělají radost turistům, ale věděli jste, že v polovině 20. století byly tyto tance zakázány, protože prý pohoršovaly a působily příliš eroticky? 



Tahiti Vás určitě zaujme nejen tradičním tancem, ale i krásnými bílými plážemi. Ubytovat se můžete v některých z romantických bungalowů či krásných hotelů. Tahiti je jednoduše jednou z nejromantičtějších destinací světa. 



3. Playa del Carmen (Mexiko)


Romantiku můžeme zažít i v Mexiku. Playa del Carmen na mexické riviéře je místo, kde si můžete se svou drahou polovičkou užít nádhernou dovolenou. Můžete se opalovat či procházet po bílé písečné pláži, užít si západ slunce a nebo si zajet na výlet  a prozkoumat staré mayské památky. To vše Vám tato oblast v Mexiku nabízí. 



4. Benátky (Itálie)

Krásná architektura, projížďky na gondole, procházky po náměstní Sv. Marka... Benátky jsou jedinečným městem. Jsou protakané krásnými malebnými kanály a o romantická zákoutí zde není nouze. 



5. Santorini (Řecko)


Santorini je jedno z nejromantičtějších a nejkrásnějších míst na světě. Je to ideální místo pro romantickou dovolenou ve dvou. Romantickou atmosféru vytváří nejen bíle omítnuté domky s modrými střechami a krásné západy slunce. Vyplatí se sem připlout lodí, ze které budete mít překrásný výhled na útesy. Pohled je to vážně pohádkový.  


6. Hotel de Glace (Kanada)


Pár minut od centra kanadského města Quebec najdete nezapomenutelný ledový hotel. Hotel de Glace. A pokud Vás zajímá, co se stane když roztaje, nemusíte mít strach. Každý rok je totiž postaven znovu a do nové podoby. Nejdete zde přes 40 unikátních tématických pokojů. Nechybí tu luxusní apartmá ani wellness. Vychutnat si zde můžete i saunu pod hvězdami nebo ledovou skluzavku. Ubytovat se zde můžete od ledna do března, nemusíte se také bát, ž Vám zde bude v noci zima. Připravené jsou pro Vás teplé spacáky a peřiny. Spát můžete i jednom z místních iglú. Když si budete chtít odpočinout od tohoto zmrzlého království, můžete si zajet na výlet do centra nedalekého města Quebec. 


Dokonce Vám zde uspořádají klidně i svatební obřad. 



7. Provence (Francie)


Provence a levandule, to k sobě jednoduše patří. Příjemná vůně levandule je zde všudypřítomná a navíc se můžete projít kolem levandulových polí zbarvených do různých odstínů fialové.



Většina lidí má tuto oblast spojenou právě s levandulí, ale Provence Vám může nabídnout mnohem více. Je to krásné místo s vynikajícím vínem, dobrým jídlem, nádhernými plážemi a spoustou dalšího pro Vaši romantickou dovolenou. Jedná se dokonce mezi turisty o nejnavštěvovanější oblast Francie.



8. Tunel láska (Ukrajina)

Tunel lásky se nachází mezi vesnicemi Klevan a Orzhiv na západě Ukrajiny. Jedná se o oblíbené místo zamilovaných párů nejen z Ukrajiny. Větve stromů, které jsou spojeny do oblouků vytváří jedinečnou atmosféru a působí romantickým dojmem.



Třikrát denně tudy projíždí vlak s nákladem dřeva ke zpracování. Mezi tím sem ale proudí velké množství zamilovaných nebo vášnivých fotografů.