Kam na jaře na dovolenou? Poznejte jarní Evropu. - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Kam na jaře na dovolenou? Poznejte jarní Evropu.

Už jste objevili krásy Madeiry, Azorských ostrovů, Porta, Skotska nebo Sicílie a nevíte kam letos na jaře za dalším dobrodružstvím? Vybrali jsme pro vás destinace, které jsou na jaře opravdovým zážitkem. Užijete si poznání, moře i dostatek rozkvetlé přírody.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Kam na jaře na dovolenou? Poznejte jarní Evropu.

Už jste objevili krásy Madeiry, Azorských ostrovů, Porta, Skotska nebo Sicílie a nevíte kam letos na jaře za dalším dobrodružstvím? Vybrali jsme pro vás destinace, které jsou na jaře opravdovým zážitkem. Užijete si poznání, moře i dostatek rozkvetlé přírody.


Jaro je ideálním obdobím k objevování krás evropských destinací. Jarní cestování nahrává především milovníkům přírody a outdoorových aktivit. 


MALTA

Malta je krásná, okouzlující a vyzařuje charakter. Valletta, hlavní město má bohatou historii a jedinečnou atmosféru. Staré uličky Valletty, pokryté barevnými uzavřenými balkony, Vás přenesou zpět v čase. Na Maltě najdete krásnou přírodu, poklidné vesnice a průzračně čisté moře. Na jaře jsou skvělé podmínky k outdoorovým aktivitám. I na Maltě najdete zajímavé traily jako např. Xemxija Heritage, Selmun nebo Girgenti. Rozhodně ani na jaře nevynechejte návštěvu ostrovů Gozo a Comino. 


KYPR

Možná Vás překvapíme, ale kromě léta je jaro dalším oblíbeným obdobím pro dovolenou na Kypru. Jaro na Kypru nabízí dokonalou rovnováhu. Je dostatečně teplo na to, abyste mohli relaxovat venku, a dokonce se koupat v bazénu nebo v moři, a zároveň dostatečně chladné na venkovní aktivity bez příšerného horka. Jarní krajina na Kypru je opravdu velkolepá. Od poloviny března rozkvétají divoké květiny, mandloně, orchideje nebo jemné bramboříky (kyperská národní květina). Pokud milujete přírodu, teplé středomořské klima, řecké jídlo a pohostinnost, pak si dopřejte jarní dovolenou na Kypru.


NIZOZEMSKO

Nizozemsko je skvělé na jarní cestování. Je zde spousta jarních akcí a zábavných aktivit pro celou rodinu. Pokud chcete zažít rozkvetlé tulipánové lány, jaro, konkrétně duben, je pro návštěvu Holandska ideální. Hlavní jarní atrakcí je samozřejmě největší evropský květinový park Keukenhof. Keukenhof otevírá své brány od března do května. Po celé 2 měsíce máte možnost vidět nádherné rozkvetlé zahrady tulipánů, narcisů, ale i dalších jarních květin. S dětmi si dopřejte prohlídku Amsterdamu, projížďku lodí po grachtech nebo navštivte některý z tematických zábavních parků.


ŠVÝCARSKO

Jaro ve Švýcarsko je jedním z nejkrásnějších období. V tuto dobu si užijete Švýcarsko se vším všudy. Údolí se mění v kvetoucí nádheru se svěží zelení, nabízí se úchvatné scenérie se zasněženými vrcholky hor, panuje příjemné počasí bez davů turistů. Nejlepší způsob, jak zažít jarní Švýcarsko a pozorovat dechberoucí krajinu je podniknout jednu ze zážitkových jízd panoramatickým vlakem Glacier Express, Bernina Express nebo Golden Pass Line. Tento zážitek vám rádi zajistíme a připravíme itinerář na míru.


PORTUGALSKO

I Portugalsko patří k destinacím, které na jaře překvapí svou krásou. I přesto, že je Portugalsko malou zemí, klimatické rozdíly v jednotlivých regionech mohou překvapit. Častým cílem turistů bývá Lisabon nebo Porto, kde během jara můžete očekávat více srážek. Ale co takové Algarve? Pokud plánujete rodinnou dovolenou Algarve je skvělým místem. Je pravdou, že si nejspíš neužijete koupání na velkolepých plážích, kterými je Algarve známé. Nicméně si můžete užívat krásné scenérie, protože pláže jsou tu jedny z nejkrásnějších v Evropě. 


Fotogalerie
algarve-2426571_1280.jpg
boats-5946304_1280.jpg
cyprus-2169482_1280.jpg
garden-3345970_1280.jpg
mountains-1516733_1280.jpg
portugal-2419984_1280.jpg
rocky-coast-4398331_1280.jpg
ta-pinu-2643635_1280.jpg
view-point-5392036_1280.jpg