Inspirace a trendy destinace 2024 - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Inspirace a trendy destinace 2024

Inspirace je prvním krůčkem k dokonalé dovolené. Nechte se tedy inspirovat naším výběrem trendy destinací pro rok 2024.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Inspirace a trendy destinace 2024

Inspirace je prvním krůčkem k dokonalé dovolené. Nechte se tedy inspirovat naším výběrem trendy destinací pro rok 2024.


Požadavky a přání cestovatelů z celého světa se rok od roku mění. V roce 2024 se očekává, že největším trendem v cestování budou dovolené spojené se zážitky, mimo rušná střediska a davy turistů, ale také návrat do oblíbených destinací k objevování nových míst.


Vybrat nejlepší destinaci pro svou dovolenou není jednoduché. V našem inspirativním výběru objevíte méně navštěvované destinace, ale také destinace, které dobře znáte. Seznam jsme sestavili tak, aby oslovil co nejvíce typů cestovatelů. A kdo ví, třeba právě vás zaujme destinace, nad kterou jste pro svou dovolenou ani nepřemýšleli. 


Pojďme se tedy podívat na destinace, které stojí v roce 2024 za návštěvu.


KOSTARIKA

Kostarika je zemí, která vás naprosto pohltí svou krásou. Ať už vyhledáváte dobrodružství, plážové resorty all inclusive, aktivity pro rodiny s dětmi, dobré jídlo a nezapomenutelné zážitky, Kostarika je tím pravým místem pro vaši dokonalou dovolenou.


Krásná středoamerická země plná deštných pralesů, národních parků, pláží, řek, rozkošných lenochodů, mořských želv a elegantních ekologických hotelů je již delší dobu skvělým místem pro dovolenou. A není divu, že popularita Kostariky každým rokem roste.


Nejlepší doba pro návštěvu Kostariky je od prosince do dubna. Karibská část Kostariky je slunečná už v říjnu.


AZORSKÉ OSTROVY

Objevte Portugalsko, konkrétně úchvatné Azorské ostrovy ležící uprostřed Atlantského oceánu mezi Severní Amerikou a Evropou. Okouzlující vulkanické Azory Vás očarují jedinečnou krajinou, výjimečnými turistickými stezkami, plážemi a samozřejmě místní gastronomií a vínem.


Azory se skládají z 9 ostrovů z nichž každý nabízí jedinečné aktivity a kulturu. Na Azorech nečekejte velké hotelové řetězce. Příjemnou změnou jsou menší butikové hotely s osobním přístupem, díky kterému zažijete skutečnou azorskou pohostinnost.


Kdy navštívit Azory? Azory nejsou rozhodně destinací, kde by vládlo slunečné počasí po celý rok. Nejlepším obdobím pro návštěvu Azorských ostrovů je léto (červen až srpen). V létě jsou zde nejvyšší teploty, nejméně zamračených dnů s nejmenším počtem srážek.


MEXIKO

Mexiko je krásná země plná starých indiánských kultur, zajímavých míst a nevšedních zážitků. Důvodů proč navštívit ohromující Mexiko je nespočet. Od úchvatných pláží, barevných měst až po fantastické jídlo a pití. Není tedy překvapením, že i v letošním roce bude obliba Mexika narůstat. Cestovatelé každým rokem vyhledávají širší škálu zážitků a Mexiko má hodně co nabídnout.


Nejvhodnější dobou pro návštěvu Mexika je období od listopadu do května.


SEYCHELY

Seychely je známá destinace, ale bohužel díky popularitě Mauricia a Malediv byla v posledních letech v pozadí. Seychely jsou rájem na zemi. Navštívit můžete 3 ostrovy Praslin, Mahé a La Digue, z nichž každý je něčím jedinečný. Exotická příroda, bílé písečné pláže a korálové útesy nabízejí vynikající podmínky pro potápění a pozorování podmořského světa.


Seychely jsou známé luxusními plážovými resorty, které poskytují skvělé služby a každému dopřejí dostatek soukromí. Seychely lákají i milovníky golfu. Kdo by si nechtěl zahrát golf na světově známých hřištích, a ještě k tomu v exotickém ráji s neskutečnými výhledy?


Kdy letět na Seychely? Nejlepší čas pro dovolenou na Seychelách je duben, květen a pak říjen, listopad.


MAROKO

Maroko je země tisíce kontrastů. Tato okouzlující a přátelská destinace, jistě zapůsobí na každého cestovatele. Má ohromující hory, krásné pobřeží, stará města, exotickou kulturu, gastronomii a rozlehlé písečné duny Sahary i nádherné zelené oázy.


Maroko je plné zázraků, které čekají na to, až je objevíte. Projděte se modrými ulicemi města Chefchaouen, objevte poklady v medině Fes, zažijte tavicí kotel kultur v Tangeru nebo obdivujte architektonicky krásné mešity v Casablance, relaxujte na plážích Agadiru nebo Asilahu a hlavně zažijte Marakéš. Už teď je naprosto jasné, že Maroko je destinací, kterou nejde navštívit jen jednou, popravdě by to byla i škoda.


Kdy navštívit Maroko? Nejlepším obdobím je jaro (březen – květen) a také podzim (září – listopad).


GRUZIE

Pokud hledáte destinaci, která není dotčena masovou turistikou, tak rozhodně Gruzie je tou správnou destinací. Gruzie je zemí rozmanitých a fascinujících zážitků. Gruzie je další destinací, kde si každý najde to své. Od bohaté historie po úchvatné scenérie, pulzující města po vynikající místní kuchyni a skvělé víno, vřelou pohostinnost až po dobrodružné sporty a náboženské památky.


Nejlepší období pro návštěvu Gruzie je od května do října, kdy bývá příjemné teplé počasí.


BASKICKO

Možná se budete divit, ale Baskicko je jedním z nejlepších turistických regionů ve Španělsku. Je to místo, které si snadno zamilujete, protože je plné krásných měst, spousty malých vesniček, dech beroucí krajiny, lahodného jídla a ještě lepších vín. 


Za návštěvu rozhodně stojí kosmopolitní město Bilbao, které Vás zaručeně ohromí svou architekturou a jedinečnou gastronomií, město San Sebastian, Vitoria, Laguardia a mnoho dalších zajímavých míst. Záleží jen na Vás, jaký typ dovolené v Baskicku zvolíte.


Kdy navštívit Baskicko? Kdykoliv od dubna do listopadu.


KEŇA

Keňa stejně tak, jako ostatní africké státy jako Namibie, Rwanda, Tanzanie nebo Uganda se řadí mezi nejoblíbenější destinace. Nebude tomu jinak ani v roce 2024. Keňa nabízí mnoho rozmanitých zážitků. Naleznete zde ty nejlepší a nejzachovalejší národní parky plné divoké a ohrožené zvěře i jedny z nejkrásnějších pláží Indického oceánu. 


Můžete zde strávit noc v luxusních hotelích, ale také v safari stanech nebo eko domcích. Setkáte se zde s jedny z nejpřátelštějších lidí na světě. Květy zářící všemi barvami i suchem sužované keře, savany a pouště i tropické deštné pralesy. V Keni si vybere každý.


Nejlepšími měsíci pro cestu do Keni je od ledna do března, kdy jsou nejvyšší teploty a není sezona dešťů. Alternativou je pak září a říjen, kdy jsou teploty stále příjemné a výhodou je nízká turistická sezona.


Destinací, které by si zasloužili zařazení do naše výběru je nespočet. Nechceme však pro vás připravovat seznam 50 destinací. Ale i přesto bychom ještě poznamenali některé další destinace, které budou letos v kurzu. Jsou to Mongolsko, ostrov Svatá Lucie, Indie, Kanada, Chile, Estonsko, Toskánsko, a dokonce i Chorvatsko.



Zaujal vás náš inspirativní výběr destinací pro rok 2024? Dejte nám vědět a společně pro vás sestavíme jedinečnou dovolenou plnou nevšedních zážitků.