Kam cestovat na podzim? - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Kam cestovat na podzim?

Plánujete na podzim dovolenou a nemůžete si vybrat správnou destinaci? Budete se divit, ale možností je opravdu hodně. V dnešním článku Vám představíme výběr 5 atraktivních evropských destinací, které můžete navštívit jak s partnerem, dětmi nebo skupinou přátel.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Kam cestovat na podzim?

Plánujete na podzim dovolenou a nemůžete si vybrat správnou destinaci? Budete se divit, ale možností je opravdu hodně. V dnešním článku Vám představíme výběr 5 atraktivních evropských destinací, které můžete navštívit jak s partnerem, dětmi nebo skupinou přátel.



Podzim láká ke kratším dovoleným, které jsou jako stvořené k návštěvě evropských měst a metropolí. V říjnu si dokonce ještě vyberete z destinací, kde si užijete pláž a koupání v moři.



Příjemné podzimní počasí přeje především aktivní dovolené. Užijete si krásu pestrobarevné přírody, poznáte místní kulturu, památky, historii, a to vše bez větších davů turistů. Kulturní program je na podzim opravdu pestrý. Nejen, že nastává sezona festivalů, oslav sklizně a regionálních food festivalů, ale pestrý program nabízí i divadla a operní domy.


Na podzim je prostě vše možné, stačí si jen dobře vybrat. Podívejte se na naše doporučení a tipy pro vaší podzimní dovolenou plnou zážitků.


5 VÝHOD PODZIMNÍ DOVOLENÉ

  • Nižší ceny letenek a ubytování
  • Příjemné teploty pro návštěvu památek
  • Sezona festivalů, vinobraní a kulturních představení
  • Kouzlo podzimní přírody
  • Dovolená u moře bez davů turistů


PODZIMNÍ DOVOLENÁ V EVROPĚ

Vybrali jsme pro vás 5 atraktivních destinací v Evropě, kde se na podzim ohřejete a užijete si krásnou dovolenou. Pojďme se podívat, které jsme pro vás vybrali.


Malta

Malta skrývá mnoho tajemství, bohatou historii plnou záhad a úžasných příběhů Maltézských rytířů. Najdete zde krásnou přírodu, poklidné vesnice a průzračně čisté moře. Pokud hledáte dobrodružství a rádi objevujete nová místa, pak je Malta tou pravou destinací pro vaši nejen podzimní dovolenou. Maltu můžete navštívit v jakémkoliv ročním období. Návštěva ostrova Gozo a Comino dokreslí váš nezapomenutelný zážitek z dovolené na Maltě.


Itálie

Itálii je jednou z nejoblíbenějších destinací. Do Itálie můžete jezdit celý rok. V zimě na hory, v létě k moři a jaro a podzim si nechat k poznání měst a k toulkám po italském venkově. V městech jako je Milano, Benátky nebo Řím můžete celé dny poznávat památky a večer si dopřát jedinečné kulturní zážitky ve světově vyhlášených operních domech. Na Sicílii, Sardinii nebo v Puglii si dokonce v říjnu ještě zaplavete v moři. A Toskánsko? To je pro podzim jako dělané. Nádherná příroda, skvělé jídlo a víno, italský venkov, prostě dokonalé místo k vaší podzimní dovolené.


Kypr

Objevte Kypr, ostrov dvou tváří. Ostrov plný nádherných zážitků, které čekají jen na vás! Dovolená na Kypru uspokojí dobrodruhy i milovníky přírody, kteří chtějí objevit místní přírodní bohatství. Užijte si plavání, šnorchlování, potápění a různé další vodní sporty v nejčistších vodách v Evropě na více než 65 plážích oceněných modrou vlajkou. Ať už pojedete na dovolenou s partnerem, partou přátel nebo s dětmi, Kypr Vás uchvátí svou autentičností a pohostinností.


Portugalsko

Nejzápadnější evropská země s nejstaršími hranicemi v Evropě má zaručeně svým návštěvníkům co nabídnout. Nádherná příroda, úžasné pláže, volnočasové aktivity a jedinečné památky zapsané na seznamu UNESCO. Vynikající gastronomie, kvalitní vína a pohostinní lidé činí z Portugalska turistický ráj nejvyšší kvality.

Po návštěvě Lisabonu, Porta nebo Mysu Cabo da Roca se budete do Portugalska vždy rádi vracet. To není ale vše. Nezapomenutelné zážitky Vás zaručeně čekají také na portugalských ostrovech Madeira a Azorské ostrovy, které Vás očarují svou divokou a jedinečnou přírodou.


Švýcarsko

Švýcarsko je další destinací, kam přijedete a okamžitě propadnete jeho kouzlu. Malebná příroda připomíná malované obrazy nejlepších světových malířů. A jak nejlépe poznat Švýcarsko? Samozřejmě vlakem. Posaďte se a obdivujte krásu Alp z pohodlí panoramatických vozů. Nechte se unášet okolní krajinou světového dědictví UNESCO nejen po nejznámějších švýcarských trasách Bernina a Glacier Express.



Míst, které na podzim můžete navštívit je v Evropě spousta. V říjnu můžete navštívit jižní řecké ostrovy nebo pevninské Atény. Velmi oblíbenou destinací je samozřejmě Španělsko, ale také Francie, Holandsko nebo Belgie.


Už máte svého favorita nebo potřebujete ještě trošku poradit? Dejte nám vědět a společně vymyslíme nejlepší destinaci pro vaši podzimní dovolenou.


Fotogalerie
30581577_10214557290744642_5078660019176343705_n.jpg
43750692_10216029895558842_3037491590030426112_n.jpg
eugene-zhyvchik-lh6muxyqtng-unsplash.jpg
fishing-boat-241585_1280.jpg
flo-p-2ocbq5dl_f4-unsplash.jpg
peda-run-js13uqutbm8-unsplash.jpg