Nejkrásnější místa jihovýchodní Asie - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Nejkrásnější místa jihovýchodní Asie

Jihovýchodní Asie nabízí nespočet zážitků pro každého cestovatele. Ať už si chcete užít dovolenou na klidné pláži, objevit přírodní krásy, kulturní pestrost, ochutnat originální asijské speciality nebo zažít dobrodružství, jihovýchodní Asie Vám vše zmíněné nabídne. Stačí si jen vybrat, kam to bude.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Nejkrásnější místa jihovýchodní Asie

Jihovýchodní Asie nabízí nespočet zážitků pro každého cestovatele. Ať už si chcete užít dovolenou na klidné pláži, objevit přírodní krásy, kulturní pestrost, ochutnat originální asijské speciality nebo zažít dobrodružství, jihovýchodní Asie Vám vše zmíněné nabídne. Stačí si jen vybrat, kam to bude.


Jaké destinace v jihovýchodní Asii navštívit?

Jihovýchodní Asie je takovým klenotem, který zahrnuje nejoblíbenější asijské turistické destinace. V širším rozměru by bylo možné sem zařadit Srí Lanku nebo Maledivy, ale my do této kategorie zařadíme jiné oblíbené exotické destinace. A jaké to tedy jsou? 


  • Filipíny
  • Thajsko
  • Indonésie
  • Malajsie
  • Kambodža
  • Vietnam



Počasí v jihovýchodní Asii

Nejlepším obdobím pro návštěvu jihovýchodní Asie záleží na tom, který region chcete navštívit. Obecně ale platí, že nejlepším obdobím pro návštěvu Asie je od listopadu do února, kdy panuje suché a teplé počasí.


Jsou ale výjimky, jako je Malajsie nebo Indonésie. Zde je vše naopak. Od října do března zde panuje období dešťů, a naopak od dubna do září nastupuje období sucha.



Pokud tedy plánujete cestu od Asie je potřeba dobře plánovat, v lepším případě, se obraťte na nás. Rádi Vám poradíme, kterou destinaci a v jakém období navštívit. 


Nejkrásnější místa jihovýchodní Asie

Vybrat jen několik nejlepších míst je v této destinaci zcela nemožné. Nabízí toho tolik, že člověk neví, co dřív vybrat. I z toho důvodu se turisté do této exotické destinace opětovně vrací a poznávají krásy a jedinečnost jednotlivých zemí. Vybrali jsme nejhlavnější destinace a místa, která stojí za návštěvu. 


KAMBODŽA

Když Kambodža, tak Angkor Wat. Angkor Wat je největším chrámovým komplexem na světě a je atrakcí, která ohromí každého návštěvníka. Na ploše o rozloze 400 km2 včetně džungle se nachází nádherné pozůstatky různých hlavních měst Khmerské říše od 9. – 15. století. Mezi tyto města patří Angkor Wat, ale také chrám Bayon v Angkor Tom. Angkor Wat byl v roce 1992 zapsán na seznam UNESCO.


THAJSKO

Thajsko je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací na světě, a to z dobrého důvodu. Nabízí naprosto vše. Od úchvatných džunglí, ostrovů, kulturních památek, až po živá centra měst. Tato země má pro každého něco. Vybrat zajímavé místa Thajska, si zaslouží vlastní článek, na který se určitě brzy můžete těšit. 


Bangkok je jednou z nejoblíbenějších městských destinací na světě, nabízí toho tolik k vidění, že jeden den je na návštěvu Bangkoku málo. Od rušného města, vysokých mrakodrapů, majestátných paláců a chrámů a po slavný floating market nabízí Bangkok krásu a dobrodružství na jednom místě. Jen 70 km od Bangkoku se nachází k fascinujícímu město Ajutthaja, které bylo hlavním městem Ajutthajského království. 


Thajské ostrovy jsou asi největším lákadlem. Pokud letíte do Thajska poprvé nebudete vědět jaký ostrov vybrat dříve. Koh Chang, Koh Samet, Koh Tao, Koh Panghan, Koh Samui, Koh Lanta nebo snad Koh Phi Phi? Každý ostrov má své kouzlo, a proto doporučujeme ostrovy kombinovat. Thajsko, je pro poznávání jako stvořené a popravdě byla by škoda celý pobyt zůstat jen na jednom místě. I tak, věřte, nevěřte se budete do Thajska chtít vrátit.


VIETNAM

Halong Bay vlastní komplex vápencových ostrovů nacházejících se v Tonkinském zálivu, ve městě Halong v provincii Quang Ninh, které je asi 170 km od Hanoje.


Hoi An je nejznámější pro své starobylé město. Nachází se na krásném pobřeží s několika nádhernými plážemi. Idylická místa s křišťálově čistou vodou a všude přítomná rýžová pole dělají z Hoin An opravdový ráj.


FILIPÍNY 

Krásný ostrov Boracay nabízí úžasné pláže, jedny z nejlepších hotelů na Filipínách, vzrušující noční život, vynikající vodní sporty a obrovskou škálu možností stravování.


Ostrov Palawan je skutečným rájem, který nabízí širokou škálu zážitků pro všechny typy cestovatelů. Od nedotčených pláží a křišťálově čisté vody až po jedinečné kulturní a kulinářské zážitky, Palawan má pro každého něco. Ostrov Palawan se může pochlubit jedněmi z nejklidnějších a nejodlehlejších pláží na světě, což z něj činí ideální destinaci pro ty, kteří hledají samotu a klid. 


INDONÉSIE - BALI 

Bali nabízí řadu úžasných atrakcí, od pláží s bílým pískem až po hory a lesy. Nejen, že můžete strávit den na pláži lenošením na slunci, ale také můžete navštívit úchvatnou krajinu. Bali je další destinací, kam se budete chtít vrátit.


Tegalalang rýžová terasa v Ubudu jsou proslulé svou jedinečnou atmosférou a přírodní krásou. Nabídne vám jedinečné výhledy do údolí s množstvím rýžových polí na svazích. Jedinečná krása, která se musí zažít.


MALAJSIE 

Proč je Malajsie tak fascinující? Právě pro svou rozmanitost. Ve stejné destinaci můžete prozkoumat moderní města, koloniální architekturu, odpočinout si na nejkrásnějších plážích na světě a zažít dobrodružství ve svěží zelené džungli.


Kuala Lumpur je fantastickým místem, kde můžete obdivovat modernější architekturu Malajsie. Zejména mrakodrapy, které tvoří nejznámější panorama Asie. Petronas Twin Towers, kdysi nejvyšší budovy na světě, nyní propojené nebeským mostem, jsou jen kousek od dalších neuvěřitelných staveb, jako je KL Tower a její vyhlídková terasa.


Langkawi je dokonalým místem pro odpočinkovou plážovou dovolenou. Ostrov Redang je naopak nedotčený ostrov, který slouží jako želví rezervace.


Cameron Highlands je nejčastěji vyhledávaným místem pro milovníky trekkingu, ale také pro milovníky krásné přírody a skvělého čaje. Vydejte se na prohlídku největší čajové společnosti v zemi, projděte se po samotné plantáži nebo jen tak popíjejte místní čaje na některé z menších plantáží v okolí.



Začala Vás lákat dovolená v jihovýchodní Asii? Ale stále nevíte, jakou destinaci si pro svou zimní dovolenou vybrat? Kontaktujte nás a my Vám rádi s výběrem poradíme a připravíme program podle vašich představ. 


Fotogalerie
angkor-1276397_1280.jpg
cauayan-island-resort-x3iribqvsuy-unsplash.jpg
cris-tagupa-kk12in4sudo-unsplash.jpg
gary-cacciatore-nt0dsycxbby-unsplash.jpg
island-hopping-4756965_1280.jpg
ubud-277349_1280.jpg