Nejkrásnější vánoční evropská města - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Nejkrásnější vánoční evropská města

Vánoce už jsou téměř za rohem. Pojďte s námi objevit nekrásnější evropská vánoční města a nasát tu správnou vánoční atmosféru.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Nejkrásnější vánoční evropská města

Vánoce už jsou téměř za rohem. Pojďte s námi objevit nekrásnější evropská vánoční města a nasát tu správnou vánoční atmosféru.


Chcete navštívit tato místa? Kontaktujte nás a my Vám připravíme nabídku přesně podle Vašich představ.


foto níže ve fotogalerii :-)


1. Vídeň (Rakousko)

Jedním z vůbec nejkrásnějších měst v období Vánoc je rakouské hlavní město Vídeň. Slibuje kombinaci elegance a té správné vánoční atmosféry. Ty nejznámější trhy naleznete na tzv. Radničním náměstí, kde si můžete i zabruslit nebo u zámku Schönbrunn nebo zámku Belvedere. Celé centrum Vídně a nákupní bulváry jsou vyzdobeny slavnostním osvětlením a přinášejí do města slavnostní náladu.



2. Drážďany (Německo)

Pokud byste hledali nejstarší vánoční trhy v Německu, jsou to právě ty v Drážďanech. Drážďanské adventní trhy patří mezi Čechy k jedním z nejoblíbenějším. Největší a nejznámější adventní trh Striezelmark se nachází na náměstí Altmarkt. V samém centru narazíte i na další významné adventní trhy, které jistě stojí za návštěvu. 



Procházka městem Vás doslova nabije vánoční atmosférou. Adventní trhy v Drážďanech nabízí celou řadu doprovodných programů a atrakcí pro děti. Každoročně se můžete těšit na oblíbený štolový průvod, kdy v průvodu lidé nesou několikatunovou štolu.



3. Londýn (Velká Británie)

Londýn se každý rok na Vánoce celý rozzáří. Nic necharakterizuje sváteční Londýn více než vánoční světelná výzdoba a velké množství kluzišť. Vánoční Londýn prostě musíte zažít. Mezi prvními se většinou do světýlek a vánoční atmosféry zahalí hlavní nákupní ulice v Londýně - Oxford street. Nákupy v této ulici si nechte na dobu až se trochu setmí a budete si moci vychutnat i osvětlené výlohy obchodů.



Každoročně se v londýnském parku Hyde Park koná festival Winter Wonderland. Součástí tohoto festivalu je každoročně velké kluziště, kolotoče, ruské kolo a nejrůznější show. Osvětlen je každoročně i Trafalgar Square, kde se téměř každý rok již od roku 1947 objeví velký strom, který Londýnu daruje Oslo (hl. m. Norska) jako poděkování za pomoc norskému království během 2. světové války.



Vánoční Londýn Vám nabídne vše, historické památky, skvělé nákupy, jedinečnou předvánoční atmosféru a zábavu. 



4. Štrasburk (Francie)

Jedny z nejstarších adventních trhů se každoročně konají ve francouzském Štrasburku. Toto město musíte navštívit během období Vánoc. Vypadá to tu jako z pohádky a někteří ho dokonce označují za hlavní město Vánoc. I ve Štrasburku si během adventu můžete zabruslit za zvuku koled. Kluziště každý rok vyroste například na náměstí Place du Château v těsné blízkosti katedrály Notre-Dame.



Nejen v katedrále Notre-Dame, ale i v dalších částech Štrasburku se konají vánoční koncerty. Jejich atmosféra je nezapomenutelná. Nikde jinde ve Francii si neužijete vánoční atmosféru, tak jako právě ve Štrasburku.



5. Mnichov (Německo)

Tradiční vánoční trhy se konají i v Mnichově. Každoročně se náměstí Marienplatz rozzáří a vykouzlí vánoční atmosféru. Na hlavním náměstí samozřejmě nesmí chybět 30 m vysoký vánoční strom. Z balkónu mnichovské radnice se každý den kolem půl šesté večer rozezní vánoční koledy. Tradicí také bývá běh nebo spíše pochod čertů tzv. Krampusů. 



6. Krakov (Polsko)

V našem výčtu nejkrásnějších vánoční měst nesmí chybět vánoční Krakov. Adventní trhy v Krakově patří k jedním z nejnavštěvovanějším v Evropě. Největší trhy najdete na hlavním náměstí Rynek Główny. Zde se každý rok vystaví adventní městečko plné dřevěných stánků s vánoční dekorací. V chladném počasí Vás zahřeje svařené víno nebo čaj s třešňovou vodkou. Ochutnat můžete i místní speciality, jako jsou boršč, grilovaná žebra nebo uzený sýr s brusinkami. 



Vánoční atmosféru vykouzlí polské vánoční koledy a ukázky lidových tanců. Každou hodinu z věže Mariánského chrámu zatroubí krakovský hejnal (melodie hraná trubačem každou celou hodinu do všech čtyř světových stran, dříve doprovázela Poláky v důležitých historických událostech: například za svítání 18. května 1944 byl zahrán v italském klášteře Monte Cassino, který dobyli právě Poláci.)



7. Kodaň (Dánsko)

Kde jinde zažít pohádkovější atmosféru než v Kodani. Není se čemu divit, vždyť je to místo, kde žil slavný spisovatel Hans Christian Andersen. Vánoční atmosféru si zde užijete od listopadu do ledna. 


Největší vánoční trhy se nachází v jednom z nejstarších zábavních parků na světě, parku Tivoli. V období adventu má park opravdu jedinečnou atmosféru. Vánočně vyzdobený park láká na nespočet atrakcí dospělé i děti. Uprostřed parku se nachází jezero, na kterém si můžete zabruslit. Nechybí bohatý doprovodný program, stánky s porcelánem, dřevěnými panenkami a Santův dům. Milovníci jídla si pochutnají na dánských tradičních pokrmech a na zahřátí nesmí chybět skandinávský svařák Gløgg



Vánoční Kodaň Vás zaručeně uchvátí a bude krásným předvánočním zážitkem pro celou rodinu.



8. Milán (Itálie)

Atmosféra adventních trhů v Miláně se nedá popsat, tu musíte zažít. Svým jedinečným prostředím dokonale umocní požitek z vánočních svátků. Adventní trhy se nachází v blízkosti historických a kulturních památek, jako je katedrála Duomo nebo operní dům La Scala. Milánské adventní trhy omámí všechny Vaše smysly.


Těšit se můžete na regionální produkty, skvělé italské sýry, uzeniny, víno i cukrovinky. Pro děti je připravena vánoční vesnička s pestrým programem, ledové kluziště nebo Santův dům.



9. Řím (Itálie)

Kdo by nemiloval Řím. Věčným městem se můžete procházet hodiny a stále Vás bude svou krásou překvapovat. Když se tu však ocitnete v předvánočním čase, Řím Vám doslova vyrazí dech. Historické kulisy města dodávají adventním trhům jedinečnou atmosféru. 



Nejkrásnější a největší trhy najdete na nejslavnějším barokním náměstí Piazza Navona s třemi nádhernými fontánami. Vánočními oslavami žije také nedaleký Vatikán, který si při návštěvě Říma nesmíte nechat ujít. A aby byl Váš zážitek z Říma dokonalý, nenechte si ujít představení ve věhlasném operním domě Teatro dell′Opera di Roma.



10. Riga (Lotyšsko)

Asi by Vás nenapadlo letět na advent do Rigy a přitom právě v tomto období bývá Riga nejkouzelnější. Zažijte příjemné vánoční trhy bez velkých tlačenic a dlouhých front na svařené víno a pražené mandle. Vánoční jarmark začíná v Rize první adventní neděli. Pro děti je zde každoročně připraven bohatý program - jízda na ponících, zábava s vánočními skřítky, kolotoč nebo zdobení perníčků.



Pokud do Rigy pojedete v páru nebo přáteli, máme pro Vás nádherný kulturní zážitek v Lotyšské národní opeře. Jestli chcete zažít advent výjimečně, tak Riga bude dokonalým místem!


Fotogalerie
anelale-najera-wroo6adgtim-unsplash.jpg
cristina-gottardi--yzmzyqwoh4-unsplash.jpg
daniels-joffe-rfwfb6agk38-unsplash(1).jpg
elena-shirnina-rgvq_qbimrc-unsplash.jpg
maria-herranz-pwiqjjlhu5k-unsplash.jpg
mark-higham-theartshot360-4bdhbplbvog-unsplash.jpg